В Україні починають дозрівати перші яблука, а це означає, що час готувати ароматне повидло. Одним із найсмачніших рецептів поділилася кондитерка Єлизавета Глінська.
![Яблучне повидло чудово смакує в складі різноманітних пирогів.](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/1048/1048976_1_w_590.jpg?v=0)
яблука - 3 кг,
цукор - 1 кг,
лимонна кислота - 1/2 ч. л.
вода - 150 мл,
пектин - 10 г.
Приготування:
Очищені від середини яблука засипати в каструлю. Влити воду. Накрити кришкою та варити на середньому вогні, поки плоди не стануть м'якими. Зняти каструлю з плити та перетерти яблука через сито. Додати цукор, лимонну кислоту й змішати. Перекласти в каструлю та готувати на слабкому вогні протягом години, періодично помішуючи. Додати пектин з цукром. Проварите ще 2-3 хвилин та зняти з плити. Розлити повидло в заздалегідь підготовлені банки та закрийте кришкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глінська поділилася рецептом апетитної курки в апельсиновому соусі
Закуска лечо відома багатьом. Вона смакує до мяса, риби чи крупи. Цей простий консервований салат готується з простих продуктів. Його є кілька варіантів. Кожен може вибрати свій або приготувати відразу кілька.
Коментарі