Для весняної пори ідеальним сніданком може стати омлет з козячим сиром.
Британський шеф-кухар Нігелла Лоусон відтворила "найкращий омлет", який вона коли-небудь їла під час відпустки на Корсиці у Середземному морі, пише express.
В оригінальному рецепті використовувався м'який гострий сир Броччіо. Він готується з овечого молока та сироватки на Корсиці. Шеф-кухар пропонує замінити його на звичайних козячий.
Інгредієнти
яйця - 3 шт.;
перець, морська сіль;
вершкове масло - 15 г;
свіжа м'ята - 4 гілочки;
козячий сир - 100 г.
Як приготувати
Яйця збиваємо з сіллю та перцем. Розтопіть масло на сковороді діаметром приблизно 25 см.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисний сніданок за 20 хв.: спробуйте японський омлет тамагоякі за рецептом Клопотенка
Додайте подрібнену м'яту, залишивши трохи для посипки готової страви. Коли вона зашипить на маслі й стане яскраво-зеленою, влийте яйця.
Далі покришіть сир і готуйте, піднімаючи омлет з боків так, щоб яйця стікали вниз на пательню. Коли омлет виглядатиме майже готовим, але все ще буде трохи липким, складіть його тричі і посипте зверху залишками м'яти.
Найпопулярніший сніданок в українців - омлет або яєшня. Але одна з цих страв навряд чи можна назвати корисною.
Якщо ви щоранку готуєте собі смажене яйце, то відмовтеся від цієї звички. Краще зробіть своїм традиційним сніданком омлет: ця страва не матиме настільки негативного впливу на організм.
Коментарі