Важко уявити борщ без м'яса, грибів чи овочів, до яких додають спеції.
Господині іноді можуть "передати куті меду" з приправами і страва втратить приємний смак і аромат. Такий борщ ніхто не захоче їсти і його доведеться вилити.
З якими прянощами треба бути обережними
Лавровий лист
Досвідчені кухарі назвали лавровий лист небезпечною пряністю. Вона може безповоротно погіршити смак страви, а все через специфічний аромат. Обирайте листову, а не порошкову форму, щоб не переборщити з бажаним смаком. Але є важливий момент - треба обов'язково вийняти "лаврушку" через 10-15 хвилин після додавання. В іншому випадку перша страва може почати гірчити.
Це особливо стосується курячого бульйону. Лавровий лист здатен приглушувати природний смак ніжного м'яса. Кулінари радять взагалі не додавати прянощі у страву, зокрема, якщо її подаватимуть дітям.
Кориця та гвоздика
Ці спеції зроблять борщ надто кислим та гострим. Особливо, якщо кинули багато томатів у страву.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний інтелект написав свій рецепт приготування українського борщу
Оцет
Серед добавок, які можуть безнадійно зіпсувати смак борщу чи супу - оцет. Справжні гуру кулінарії не радять додавати його до страви заради пікатної кислинки, а за бажання замінити лимонним соком або томатами, пропущеними через прес.
Борщ - це традиційна українська страва, яку кожна господиня готує по-різному. Він може бути м'ясним або вегетаріанським, в залежності від рецепту.
Gazeta.ua пропонує переглянути, які продукти додати до борщу, щоб зберегти насичений червоний колір.
Коментарі