![Капуста по-грузинськи: як приготувати ідеальну закуску вдома](https://static.gazeta.ua/img2/cache/preview/1159/1159129_w_300.jpg?v=0)
Рожеві пелюстки капусти, які користуються популярністю серед покупців на ринку, можна приготувати вдома.
Неймовірно смачний рецепт, за яким готують грузини, сподобається одразу
Грузини квасять капусту зі свіжою петрушкою, селерою з додаванням великої кількості часнику. Розсіл перед заливанням потрібно обов'язково процідити, пише telegraf.
Інгредієнти
Капуста – 2,5 кг
Буряк – 700-800 г
Петрушка – 250-300 г
Селера – 400 г
Часник – 12 зубчиків
Гострий мелений перець – 2 ч. л.
Чорний перець горошком, насіння коріандру – по 1 ч. л.
Сіль – 50-60 г
Цукор – 20 г
Лаврове листя – 3 шт.
Вода – 3 л
Як приготувати
Воду для розсолу виливаємо в глибоку каструлю. Додаємо у неї цукор, сіль, коріандр, перець горошком, лаврове листя.
Ставимо все на вогонь і доводимо до кипіння. Готуємо все 10 хвилин.
Селеру нарізаємо середніми кільцями. До неї додаємо крупно нарізану петрушку і буряк, накришений крупною соломкою. Все посипаємо гострим перцем і перемішуємо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як закрити зелені помідори: рецепт пікантної закуски на зиму
Капусту нарізаємо великими скибочками. Приступаємо до викладання шарів.
У банку викладаємо перший шар овочевої суміші. Додаємо 2 зубчики часнику, утрамбовуємо капусту. І так продовжуємо шарами, доки овочі не закінчаться.
Проціджуємо розсіл і заливаємо його в банку. Накриваємо кришкою, але не закриваємо, і відправляємо капусту в тепле місце.
Замаринувати сливи на зиму можна лише за 40 хвилин.
Їх вважають ідеальною окремою закускою, а також підійдуть до м'яса, птиці.
Коментарі