Пісні котлети з картоплі та шпинату шеф-кухар Андрій Полан мастить сирним кремом. Рецепт розповідає у програмі "Doradcа Smaku" ("Консультант по смаку").
Андрій Полан, вчитель за професією має більше як 20 років досвіду роботи кухарем. Готував для фіналісток "Міс Всесвіту", королівської родини у Норвегії, послів, керівників держав та провідних футбольних команд під час змагань. Є шеф-поваром ресторану у Варшаві.
Крок 1. Готуємо продукти: 1 кг вареної картоплі, 10 шматків тонко нарізаної шинки, пучок зеленої цибулі, свіжий шпинат, 4 яйця, пшеничне борошно, тертий батон, 2 ложки розтопленого масла, ріпакова олія, один плавлений сирок, 100 мл сметани 18 проц., приправа до картоплі, кольоровий перець у зернах, сіль.
Крок 2. Смажимо на маслі подрібнену шинку. Додаємо нарізану зелену цибулю, листя шпинату, смажимо хвилину. Додаємо до смаку кольорового перцю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 кроків приготування іспанського омлету від шеф-кухаря Єви Олейнічак
Крок 3. Студимо масу та змішуємо з м'ятою вареною картоплею. Додаємо приправу до картоплі та 4 жовтка. Вимішуємо та ліпимо котлети. Кожну котлету паніруємо в борошні, білках та тертому батоні. Під час смаження олія повинна бути на половині рівня котлети. Готові котлети кладемо на папір - щоб позбутися надлишку жиру.
Крок 4. Підігріваємо сметану у каструлі, додаємо туди плавлений сирок, мішаємо, поки не розчиниться. Готові котлети подаємо в сирному соусі. Декоруємо листками свіжого шпинату.
Коментарі