Під час сезону полуниці хочеться приготувати щось незвичайне. Замість стандартних варіантів типу морозиво чи желе, краще спекти пирога. Але не просто полуничний, а з різними домішками. Наприклад, кавою, мигдалем чи ревенем. Вони смакують ніжно і по-літньому.
Полуничне тірамісу
яйце -1 шт.
цукор -25 г
печиво савоярді -6 шт.
кава -100 мл
лікер -1 ч.л.
полуниця -100 г
Приготування:
Жовток збити з цукром до білого кольору і змішати з маскарпоне. Білок збити окремо і акуратно вмішати до попередньої маси.
Заварити каву, додати до неї лікер. Намочити 4 печива в каву і викласти у форму, зверху викласти 1/2 крему. Прикрасити полуницею.
Мигдальний пиріг з полуницею
Інгредієнти:
мелений мигдаль - 175 г
вершкове масло - 175 г
цукор - 175 г
борошно - 175 г
розпушувач - 2 ч. л
яйце - 1 шт.
яєчний жовток - 1 шт.
полуниця - 400 г + для прикраси
цукрова пудра - для посипання
Приготування:
Змішати мелений мигдаль, вершкове масло, цукор, борошно, з розпушувачем, яйце, яєчний жовток.
Форму для випічки помастити олією і посипати борошном.
Викласти половину тіста у форму, рівномірно розподілити руками. Покласти половинки полуниці і накрити тістом, що залишилося.
Випікатив розігрітій до 180 °С духовці 40 хв.
Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою і прикрасити полуницею.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісне меню: пиріг прикрашають соковитими трояндами
Пиріг з ревенем та полуницею
вершкове масло -200 г
цукор -200 г + 150 г
яйця -4 шт.
борошно -400 г
ревінь -1 кг
полуниця -2 склянки
Приготування:
Відокремити білки від жовтків. Ревінь почистити, порізати смужками. Масло збити з 200 г цукру. Додати жовтки, збити. Вмішати борошно, вимісити однорідне тісто.
Окремо збити білки. Потім поступово підсипати до них 150 г цукру, продовжуючи збивати. Вмішати білкову масу у тісто. Форму для випікання застелити пергаментом і змастити маслом.
Викласти тісто, розрівняти. Викласти на нього смужки ревеню, трошки їх вдавити в тісто. Духовку розігріти до 180 °С, поставити пиріг та випікати 30 хв.
Для конфітюру полуницю порізати, посипати цукром та проварити 10-15 хв. Помастити ним пиріг.
Дарина Косар на власній кухні створює унікальні картини. Але для цього їй не потрібні фарби чи полотно. Вона картини робить на тарілці з їжі.
Не використовує спеціальних інструментів. Потрібен кухонний ніж, канцелярський ніж, ножиці та пінцет.
Коментарі