
Інгредієнти:
Свиняча нога – 1 шт
Червоне вино – 0,7 л.
Морква – 300 г
Помідори -150 г
Цибуля – 200 г
Часник – 4 зубчики
Борошно – 50 г
М'ясний бульйон – 400 мл
Вершкове масло – 100 г
Сіль, куркума, перець чорний мелений – по 0,5 ч. л.
Розмарин - 2 свіжі гілочки або 1 ч. л. сухого
Приготування:
Ногу промити та обсушити на рушнику. Видалити плівки. У нозі зробити надрізи, щоб краще просочувався маринад.
Моркву і цибулю почистити. Додати до них помідори і усе нарізати дрібно. Покласти у глибоку миску.
Залити овочі вином. Його не обов'язково брати сухе, яке часто купують до м'яса. Підійде також і напівсолодке червоне. Воно також іде з кислинкою.
Додати лавровий лист, куркуму, перець. Почистити та пропустити через прес часник.
Покласти його у маринад та приправити куркумою. Покласти у приготовлений маринад ногу, залишити на ніч.
Розігріти сковороду і туди покласти ногу з маринаду. Вона має підрум'янитися з усіх сторін у олії і покласти на блюдо.
Відцідити овочі з маринаду та просмажити їх в олії.
Додати борошно, вино з маринаду, бульйон і протушкувати в цьому соусі ногу 30 хвилин.
Соус, що залишився після смаження м'яса, протерти крізь сито, заправити вершковим маслом і залити м'ясо нарізане шматочками.
На гарнір подавати відварену картоплю.
Коментарі