Вишуканий французький десерт - Креп Сюзет - можна приготувати вдома. Не обов'язково йти до ресторану, щоб насолодитись неймовірним смаком та ефектною подачею.
Тонкі млинці, просочені ароматним апельсиновим соусом і підпалені безпосередньо перед подачею, створюють справжнє кулінарне шоу. Здивуйте ним своїх рідних.
Креп Сюзет
Інгридієнти:
Млинці:
2 ст.л цукру
4 яйця
дрібка солі
2 ст.л крохмалю
4 ст.л олії
0.5 л молока
0.25 л окропу
0.5 л борошна
Соус:
60 г цукру
цедра 1 апельсина
250 мл апельсинового фреш у
60 г вершкового масла
Як приготувати
Яйця змішати з цукром та сіллю.
Додати попередньо розчинений у молоці крохмаль, а також олію. Перемішати. Постійно перемішуючи вінчиком, тонкою цівкою вводимо окріп.
Останнім вводимо борошно, перемішуємо до однорідності. Можна додатково перебити блендером, щоб не було грудочок.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карамелізована морква за рецептом Клопотенка: записуйте ідеальний десерт з овоча
Залишаємо тісто відпочити приблизно 20 хвилин. Смажимо тонкі млинці як зазвичай на налисники.
Готуємо соус. Цукор висипаємо на сковорідку і топимо до утворення світлої карамелі.
Додаємо сік і цедру. Проварюємо рідину до зменшення в обʼємі приблизно на 1/3. Додаємо масло і доводимо до розчинення.
Тримаємо на невеликому вогні сковорідку і по одному викладаємо вчетверо складені млинці.
Після того, як виклали млинці, тримаємо на вогні приблизно 30 секунд і знімаємо.
Перед подачею можна злегка карамелізувати страву кулінарним газовим пальником.
Протягом дня можна потішити себе смачним десертом. У сандей-баноффі входить всього п'ять інгредієнтів, а час приготування скорочено до мінімуму.
Вчені підтвердили, що морозиво підвищує активність мозку. За результатами досліджень, регулярне вживання цього десерту запобігає розвитку депресії тривоги, захищає від негативного впливу стресу.
Коментарі