Курка у карамельному соусі до відвареного рису - ідеальний варіант для сімейної вечері.
Для приготування знадобиться лише набір улюблених спецій, колу та власне м'ясо, пише shuba.
Увесь процес тушкування займе у вас близько 20 хвилин. Така курка виходить ніжною пряно-солодкою в Pepsi.
Інгредієнти
Філе стегна – 4-5 шт.
Pepsi – 150 мл
соєвий соус – 80 мл
часник – 3 зубчики
спеції: сушений часник, приправа до курки, копчена паприка, мелений перець чілі – до смаку
кунжут – до смаку
зелена цибуля – до смаку
Як приготувати
Філе стегна нарізати на невеликі шматочки. Обсмажити кілька хвилин з обох сторін до скоринки. Додати улюблені спеції, часник та соєвий соус. Тушкувати кілька хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок після свята: як приготувати ароматну запіканку
Влити Pepsi, вона має повністю покривати курку. Довести до кипіння, вогонь зменшити до середнього і тушкувати, не закриваючи кришкою, поки Pepsi не перетвориться в густий соус. Спочатку буде багато піни, але потім все випарується і загусне в лічені хвилини. Весь процес займе близько 20 хвилин.
Готову курку присипати кунжутом та зеленою цибулею. Карамельну курочку подавати з рисом та зі склянкою холодної Pepsi.
Куряче філе вийде надзвичайно ніжним та соковитим, якщо під час приготування додати один напій.
М'ясо буде танути в роті, якщо наприкінці влиєте трохи молока.
Коментарі