Щоб не осоромитися у ресторані чи вдома перед гостями, краще навчитися правильно їсти суші. Цього вчить японський шеф-кухар Нобуюкі Нобу Мацухиса. Він провів відеоурок, як правильно їсти суші і роли. Наприклад, вживати рол треба цілим, не відкушуючи по частинах. Це найсерйозніша помилка при вживанні ролів.
Про це пише видання Business Insider.

1. Не змішувати васабі та соєвий соус
Покласти у соєвий соус тільки рибу, без рису. І вже тоді додавати до суші трохи васабі – зверху риби.
Такий спосіб вживання суші дозволяє краще відчути смак страви. А ще це традиційніший спосіб.
2. Соєвого соусу має бути в міру
Замість того, щоб занурювати весь шматок страви, обмежитися лише невеликою частиною. Забагато соєвого соусу не дозволить відчути справжній смак страви.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крабовий салат по-новому: як подати порційно салат у формі закусок
3. Що робити з імбиром
Імбир подається до страви, щоб спробувати відразу кілька різних видів суші. Перед вживанням іншого рекомендується з'їсти невеликий шматок імбиру. Так вийде перебити у роті смакові відчуття і в повній мірі відчути смак іншого виду суші.
За останні роки японська кухня щільно увійшла в раціон українців. Наразі важко уявити людину, яка жодного разу не куштувала суші. Рол "Філадельфія" один із найбільш популярних. Щоб спробувати його не обов'язково йти в ресторан та витрачати на це шалені гроші. Приготувати можна й вдома. Так страва вийде дешевшою та буде 100% свіжою. Адже усі процеси: від закупівлі продуктів до подачі страви на стіл - контролюватимете лише ви.
Коментарі