Ранок вихідного дня особливий та довгоочікуваний. Тому проводити години на кухні не хочеться нікому. Для поціновувачів швидких та смачних сніданків підібрали три смачні та ситні страви, які підкорять усіх членів родини. На приготування йде не більше 15 хв.
Вівсяні оладки з бананом
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 200 г,
молоко - 200 мл,
банан - 1 шт.,
яйце - 1 шт.,
цукор - 1 ст. л.,
розпушувач - 1 ч. л.,
борошно - 2 ст. л.,
олія - 3 -4 ст. л.,
сіль - дрібка.
Приготування:
Залити пластівці молоком та залишити набухати на 20 хв. Очищений банан розім'яти до стану пюре та всипати спеції. З'єднати всі інгредієнти та замісити тісто. Викласти ложкою оладки на розігріту сковороду. Смажити по 2-3 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки. Подати з медом.
Ліниві вареники
Інгредієнти:
сир - 350 г,
борошно - 100 г,
яйця - 2 шт.,
цукор чи мед - 2 ст. л.,
сіль - дрібка.
Приготування:
Змішати сир із сіллю, цукром, яєчними жовтками й розтерти. Всипати борошно та перемішати. Готове тісто розділити на чотири частини, кожну з яких розкачати у ковбаски товщиною 3 см і 25 см завдовжки. Нарізати на шматки приблизно по 2 см. Партіями опустити вареники в злегка підсолений окріп. Варити, доки не спливуть. Готову страву викласти на тарілку і полити розтопленим вершковим маслом чи улюбленим джемом.
Кабачкові оладки
Інгредієнти:
кабачок - 1 шт.,
яйце куряче - 2 шт.,
кефір (кисле молоко) - 1 скл.,
борошно - 6 ст. л.,
сода - 0,5 ч. л.,
сіль - 0,5 ч. л.,
цукор - 1 ст. л.,
Інгредієнти:
Очищений кабачок натерти на великій тертці. Додати в яйця із содою. Вимісити виделкою, додати цукор, сіль та кефір. Всипати борошно, все ретельно перемішати та обсмажити на розігрітій сковороді по 5-7 хвилин до готовності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодна кава - хіт цього літа: як досягти ідеального смаку
Закарпаття дивує не лише розкішними краєвидами, але й традиційною кухнею. У ній залишили свій відбиток не лише українці, але й угорці, чехи, румуни, роми, німці та євреї. Тож, подорожуючи цим краєм, можна отримати незабутні гастрономічні враження й спробувати безліч унікальних страв.
Коментарі