Смак меду та вміст корисних речовин залежить від його якості. У нього можуть додавати крохмаль, сахарозу – наскільки вистачить фантазії.
Виявляється. відрізнити натуральний продукт від підробки може кожен. Для цього є кілька легких способів, про які далі у статті.
Зібрали поради, як в побутових умовах відрізнити справжній мед від підробки.
Перевірка на хлібі
Ще один тест на наявність води, якої бути не має, можна провести за допомогою шматочка хліба. Його просто треба опустити в мед на 10 хвилин, після чого витягти. У натуральному якісному меді хліб має затвердіти, в підробленому ж він розм'якне.
Перевірка на тягучість
Натуральний мед має бути тягучим. Прогрійте мед приблизно до 20 градусів, помішуючи ложкою. Потім вийміть ложку і почніть її повертати: якщо він нормальної консистенції, то повинен навертатися на ложку, а не стікати. Потім подивіться, як мед буде стікати назад: він має повільно лягати гіркою, утворюючи на поверхні бульбашки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медовик з карамеллю: як зробити вражаючий торт
Перевірка газетою
Капніть трохи меду на папірець (шматочок газети або туалетного паперу), папір має залишитися сухим. Якщо мед розтікся і утворив мокрий слід, значить, в ньому є вода.
Перевірка йодом
Щоб виявити в меді домішки, розбавте трохи меду водою і додайте туди краплю йоду. Якщо рідина придбала синій колір, то в ній є крохмаль або борошно.
Ефективність вживання меду під час ГРВІ підтвердили науковці Оксфордського університету у Великій Британії.
Іноді лікарі рекомендують мед як альтернативу ліків. За словами фахівців, це засіб не має побічних ефектів.
Коментарі