Мушлі, які зазвичай печуть до борщу з м'ясом та зеленню, львів'янка Ольга, пече по-своєму, і замість випічки до гарячих страв у неї виходить прекрасний десерт до чаю.
"Я просто обожнюю пекти, коли рецепт простий і доступний, без усіляких екстравагантних інгредієнтів, – каже Ольга. – Так і тут – дуже легко замісити таке тісто. 3 жовтки розмішуєте зі склянкою сметани, додаєте 200 грамів потертого маргарину і 2-3 склянки борошна".
Замішує тісто трохи м'якше та еластичніше, ніж на вареники і ставить його в холодильник.
"Тісто може й годину стояти в холодильнику, якщо я маю ще іншу роботу, – пояснює вона. – Але, якщо займаюсь тільки випіканням, то відправляю тісто до холодильника на хвилин 20. А тим часом готую начинку".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вуха вкидають у маринад зі спецій
Склянку цукру збиває з 3-ма білками.
"Ще одна посудина знадобиться мені для найголовнішого складника, – продовжує Ольга. – Тут я перемішую родзинки і з горіхами. Ви можете будь-які солодощі сюди додати: курагу, наприклад".
Далі виймає тісто з холодильника і робить з нього орієнтовно 70 кульок.
"Тепер кожну розкачую, – коментує львів'янка. – І всередину кладу чайну ложку збитих білків і чайну ложку перемішаних родзинок із горіхами. Складаю вдвоє, тепер ще раз вдвоє і має вийти своєрідний трикутничок. Печу не довго – хвилин 20-25, при 180 градусах".
Коментарі