




На новорічному столі салат "Шуба" є однією з центральних страв. Вперше оселедець під шубою презентували напередодні Нового року в 1919-му. За легендою, в трактирах одного купця по імені Анастас Богомилів люди часто напивалися і затівали бійки. Закушуючи цим салатом, відвідувачі менше п'яніли і менше билися.
Рецепт приготування оселедця під шубою у кожного свій, але ми пропонуємо вам приготувати її цікавим способом.
Інгредієнти:
6 скибочок житнього хліба
150 г буряка
1/4 лимона
6 ст. л. майонезу
сіль (щіпка)
коріандр мелений (щіпка)
1 філе оселедця
1,5 ч. л. желатину
70 мл води
Приготування:
Залийте желатин холодною водою.
Відваріть буряк, почистіть і наріжте шматочками.
Покладіть його в блендер, додайте майонез і коріандр, трохи посоліть. Подрібніть інгредієнти до стану пюре.
Вичавіть лимонний сік і додайте його до маси. Спробуйте пюре на смак. Воно повинно бути кисло-солодким.
Трохи підігрійте желатин, не забувайте помішувати його і додайте в пюре. Знову увімкніть блендер і збийте до отримання ніжної маси.
Виріжте круглі заготовки з хліба. Зверху покладіть шматочки філе оселедця.
Надіньте високі кільця для десертів на хлібні денця. Залийте буряковою масою. Якщо у вас немає такого пристосування використовуйте звичайний щільний файл. Місця стиків скріпіть скотчем або степлером.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальная закуска "Полунички" з оселедця здивує гостей
Поставте в холодне місце мінімум на годину. Важливо: знімати кільця потрібно тільки перед подачею! За бажанням змастіть верх тонким шаром олії.
Прикрасьте отримані солоні тістечка часточками лимона.
Коментарі