На Великдень господині напікають стільки пасок, що не встигає поїсти навіть ціла родина. З цієї випічки зручно робити смаколики. Наприклад, мафіни чи пудинг.
Мафіни з пасок з чорницею
Інгредієнти:
400 г пасок
150 г чорниці або інших заморожених ягід
4 яйця
400 мл молока
4 ст. л. цукру
1/2 ч. л. меленої кориці
Приготування:
Духовку розігріти до 180 С. Паски нарізати кубиками або порвати на шматочки руками. Збити яйця разом з цукром і дрібкою солі, влити молоко і перемішати. Додати яєчну суміш до нарізаним паскам разом з ягодами і дрібкою кориці.
Залишити на 10 хвилин, щоб м'якуш просочився рідиною. Форми для маффінів змастити вершковим маслом і присипати їх відкладеної крихтою. Додати хлібну масу.
Випікати десерт 20-25 хвилин. За цей час заливання повинна загуснути і підрум'яниться.
Готові маффіни трохи охолодити і посипати просіяною цукровою пудрою.
Хлібний пудинг Michel
Інгредієнти:
200 г паски
2 яйця
300 мл молока або 50 г вершків
50 г цукру
10 г ванільного екстракту
Приготування:
Порізати паску на невеликі кубики. Додати яйця, молоко, цукор та ванільний екстракт. Покласти банан або персики чи родзинки, цитрусову цедру, сухофрукти.
На дно форми щільно один до одного покласти порізану паску. Залити частиною яєчно-молочної суміші. Зверху викласти другий шар зі шматків паски та шар фруктів.
Знову залити яєчно сумішшю. Дати кілька хвилин пасці просочитися і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодня випічка: 20 способів прикрасити святкові кексиПовітряний пиріг з черствого паски
Інгредієнти:
Черства паска - 350 г
Молоко - 200 мл
Цукор - 100-150 г
Яйця - 5 шт.
Вершкове масло - 60 г
Сметана - 100 г
Волоські горіхи - 80 г
Шоколад - 80 г
Приготування:
Паска нарізати невеликими шматками і замочити в холодному молоці. Розтопити вершкове масло і даємо йому трохи охолонути. Посипати маслом форму і присипати сухарями.
Жовтки розтерти з цукром до білого. Додати розтоплене вершкове масло і сметану. Все ретельно перемішати. Окремо збити білки з дрібкою солі в круту піну.
Розм'якшену паску залити жовтками, добре перемішати і збити міксером, щоб позбутися від великих шматочків. Акуратно додати білки і всипати порізати волоські горіхи і шоколад.
Заповнити форму тістом і випікати в розігрітій до 200 градусів до утворення рум'яної скоринки. Готовий пиріг охолодити, вийняти з форми і посипати цукровою пудрою.
Коментарі