четвер, 31 жовтня 2019 15:16

Що робити з гарбузом після Геловіну - 5 корисних рецептів
5

Після святкування Геловіну у багатьох родинах залишаються вирізані з гарбузів страшили, з яких можна приготувати смачні та корисні страви.

5 простих та смачних рецептів різних страв підготувала Gazeta.ua.

Теплий салат з гарбуза та груші

Автор: 24tv
  Теплий салат з гарбуза та груші
Теплий салат з гарбуза та груші

Інгредієнти:

- 800 г гарбуза;
- 1 солодка груша;
- 150 г руколи (або іншої зелені);
- 50 г волоських горіхів;
- 1 ст. л. меду;
- 2 ст. л. бальзамічного оцту;
- оливкова олія;
- мелена кориця;
- сіль, мелений чорний перець.

Рецепт приготування теплого салату з гарбуза та грушею простий:

1. Гарбуз наріжте скибочками середнього розміру. Зріжте шкірку, почистіть від насіння та серцевини. Викладіть на деко (попередньо застеліть пергаментом та змастіть маслом), посипте корицею, сіллю та перцем. Запечіть у розігрітій духовці до 220 °С до м'якості, приблизно 10 хвилин. Якщо у вас немає духовки – ви можете просто посмажити гарбуз. Але для цього нарізайте його тоненькими слайсами і після смаження викладіть на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.

2. Горіхи подрібніть. Змішайте мед з оцтом, сіллю і перцем.

3. Очистіть грушу від шкірки, розріжте уздовж навпіл, видаліть серцевину. М'якоть наріжте поперек тонкими скибочками.

4. У тарілку викладіть руколу, на неї запечений гарбуз та грушу. Зверху посипте горіхами та полийте медовою заправкою та оливковою олією. Подавайте салат теплим. За бажанням до салату можна додати фету та насіння гарбуза.

Гарбузово-сирний суп

Автор: Pixabay
  Крем-суп з гарбуза та сиру
Крем-суп з гарбуза та сиру
Інгредієнти:

- Гарбуз ( розміром з великий грейпфрут)
- П'ять середніх картоплин
- Одна цибулина
- Один плавлений сирок
- 250 г жирних вершків
- Спеції за смаком

Приготування:

1. Гарбуз, картоплю і цибулю очистити, після чого нарізати на великі кубики і обсмажити в сотейнику на вершковому маслі. Коли овочі обсмажаться, слід залити їх водою на п'ять сантиметрів вище суміші і залишити тушкуватись.

2. Коли овочі стануть м'якими, необхідно перетворити їх на пюре за допомогою блендера. Потім поставити на вогонь і поступово дода-вати плавлений сирок, помішуючи, щоб розчинився.

3. Додайте вершки, сіль та перець за смаком. При подачі можна прикрасити зеленню і сухариками.

Гарбузова каша з кукурудзяною крупою

Автор: 24tv
  Каша з гарбуза та кукурудзяної каші
Каша з гарбуза та кукурудзяної каші

Інгредієнти на 1 порцію:

- 3 ст.л. кукурудзяної крупи;
- 100 г гарбуза;
- 350 мл молока;
- 1 ст.л. цукру (за смаком);
- дрібка солі.

Рецепт приготування гарбузової каші з кукурудзяною крупою:

1. В молоко додаємо цукор та сіль. Поставте на вогонь, додайте крупу та постійно помішуйте, щоб каша не підгоріла. Можна замінити рисом або пшоном.

2. Гарбуз очистіть від шкірки, насіння та серцевини. Наріжте шматочками. Перед закипанням молока додайте гарбуз та варіть ще 15 хвилин після закипання. Після цього кашу помістіть в духовку на 15 хвилин. Якщо немає духовки – просто проваріть кашу в каструлі чи в мультиварці ще 15-20 хвилин, до готовності гарбуза. Після приготування додайте до каші невелику кількість вершкового масла. За бажанням можете додати мед та горіхи.

Кекси з гарбуза

Автор: Flickr
  Кекси з гарбуза
Кекси з гарбуза

Інгредієнти:

- 90 г вершкового масла
- 280 г борошна
-1 ст. л меленої кориці
- Три яйця
- 1 ст. л цукру
- 180 мл молока
- 350 г м'якоті гарбуза
- 1 ст. л розпушувача

Приготування:

1. Просійте борошно в миску і змішайте з розпушувачем, корицею і дрібкою солі.

2. В окремому посуді змішайте яйця, молоко і м'яке масло. Додайте цукор і гарненько збийте.

3. Поступово всипаючи борошняну суміш, замісіть тісто і змішайте з тертим гарбузом.

4. Розмістіть формочки для кексів на деко і заповніть їх суміш'ю на 3/4 об'єму. Випікайте при температурі 200 градусів протягом 20-25 хвилин.

Гарбузовий лате

Автор: Depositphotos
  Лате з гарбуза
Лате з гарбуза

Інгредієнти:

-Дві чашки молока
- Пара невеликих кубиків звареного гарбуза
- 2 ст. ложки цукру
- Трохи ванілі
- 1/2 ч. ложки суміші спецій (меленої кориці, тертого мускатного горіха, кардамону)
- Дві чашки свіжозвареного еспресо
- Збиті вершки (за бажанням)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модне застілля: 15 способів подачі бутербродів

Приготування:

1. У невелику каструльку влийте молоко, додайте кубики гарбуза і цукор. Проваріть все на середньому вогні, помішуючи, до кипіння.

2. Зніміть каструльку з вогню, додайте ваніль і спеції, перелийте суміш у чашу блендера і добре збийте до однорідної консистенції.

3. Влийте отриману молочно-гарбузову суміш в два келихи для лат-те. Далі додайте еспресо і, за бажанням, збиті вершки .

На Хелловін хочеться не тільки страхати, а й дивувати. Такі враження можуть бути не тільки від костюма чи яскравого макіяжу.

Страхітливу атмосферу додають і страви. У цій підбірці зібрані смачні десерти. Одні у формі кігті відьми, інші - булки-мумії.

Зараз ви читаєте новину «Що робити з гарбузом після Геловіну - 5 корисних рецептів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути