Уманчанка 29-річна Олена Гордієнко пече шоколадний торт за пів години.
"Дитина часто просить чогось смачного. Часу обмаль. – пояснює жінка. – То я наловчилася нашвидкуруч робити такий собі тортик. І ситно, і смачно, і донька у захваті. А по часу займає 30 – 40 хвилин".
На бісквіт жінка бере 100 грамів вершкового масла, стограмову плитку чорного гіркого шоколаду "Корона", пів склянки цукру, 3 яйця, склянку борошна. Додає 2 чайні ложки коньяку та 1 пакетик розрихлювала – 5 грамів.
"Жовтки збиваю блендером з цукром. – пояснює технологію. – А плитку шоколаду розтоплюю з маслом. Найкраще у мікрохвильовій пічці це робити. Потім розтоплений шоколад з маслом має вистигнути. Білки збиваю до яскравої білої піни. У жовтки додаю дві ложки коньяку і туди ж повільно уводжу шоколад з маслом."
Усе це жінка ретельно перемішує.
"До утвореної маси вводжу білки і склянку борошна з розрихлювачем. – розповідає Олена. – Вимішує добре тісто і в вогнетривкій формі ставлю у мікрохвильову пічку. Задаю режим 800 Ватт рівно на 7 хвилин. "
За цей час бісквіт має піднятися удвічі і запектися.
"Для крему беру 1 яйце, півсклянки цукрової пудри, 200 грамів вершкового масла, плитку шоколаду та будь-який сироп."
Аби приготувати крем, потрібно яйце збити з цукровою пудрою, додати розплавлене масло. Всю масу збити. Плитку шоколаду розтопити у мікрохвильовій пічці і ввести у крем.
"Коли бісквіт охолонув – можна перемащувати. Добре мати під рукою шоколадний сироп – такий, котрим поливають звичайне морозиво. Ним добре малювати візерунки на торті. Бісквіт можна розрізати коржами, а можна цілий перемастити. За бажанням можна прикрасити такий торт чим завгодно. Моя донька любить прикрашати його апельсиновими дольками узимку, чи полуницею весною."
Коментарі