Багато українців готують на сніданок омлет. Його смажать з різними начинками та спеціями.
Шеф-кухар Тетяна Літвінова поділилася авторським рецептом омлету з гречкою.
"Люблю цей сніданок. Це може бути і обід, і вечеря, бо страва ситна і легка. До того ж це до всього білкова бомба. Ця страва сподобається абсолютно всім", - запевняє Тетяна Літвінова.
Приготуйте омлет з вчорашньою гречкою, що залишилася у вас у каструльці. Не викидати ж таку корисну кашу. Тут чудово дотриманий баланс вуглеводів білків та жирів. Це дуже класна збалансована страва, наголошує рестораторка.
Інгредієнти
Яйця курячі - 3 шт.
Гречана каша - 2 ст. л.
Кінза свіжа - 30 г
Фета - 80 г
Томати чері - 2 шт.
Перець чорний мелений за смаком
Як приготувати
До гречки вбити яйця, перемішати. Додати нарізану зелень, перемішати. За смаком додати спеції та мелений перець.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для естетичного сніданку: як за секунди створити омлет-троянду
Вилити масу на добре розігріту сковороду з невеликою кількістю олії, розрівняти.
Додати нарізані помідори на один бік зрізом донизу. По периметру омлету розкласти нарізану або поламану фету. Смажити під закритою кришкою 3-4 хвилини.
Накрити однією половиною омлету другу, накрити кришкою і готувати декілька хвилин.
Багато українців готують на сніданок омлет. Це швидко, просто, ситно і смачно.
Але не у всіх виходить пишний та на вигляд апетитний омлет. Адже після приготування він опадає.
Тому слід додати один додатковий інгредієнт у класичний рецепт, щоб удосконалити його. Йдеться про лимонний сік.
Коментарі