"Якщо треба швидко і невитратно щось спекти до чаю – повертаюсь до рецепту пирога на сироватці, – говорить 30-річна Ольга Хандусь. – Сама люблю посмакувати цим десертом. До того ж, ягоди можна використовувати свіжі, морожені чи у вигляді варення. Тому смакувати ягідним пирогом можна у будь-який сезон".
Господиня виливає у миску 0,5 л сироватки, додає 1 пакетик розпушувача та 1 ч. л. соди. Усе змішує та залишає на 20 хвилин у теплому місці.
Тим часом бере три яйця і збиває їх із двома склянками цукру. У цю суміш виливає відстояну сироватку і додає 3 склянки борошна.
"Потрібно поступово підсипати борошно, щоб не було грудочок. Звісно, краще використовувати міксер", – радить дівчина.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "супершоколадний" пісний пиріг додають корицю
Останніми інгредієнтами для тіста, які вона використовує, є натертий імбир та ванілін. Тісто виливає у змащену маслом форму і ставить у духовку на 40-60 хвилин.
"Люблю цей рецепт, адже пиріг виходить не сухий, який би крем ви не готували. Оскільки у холодильнику знайшла сметану, тому нею буду перемащувати пиріг", – каже господиня.
Вона збиває сметану з цукром і додає 3-5 ложок варення зі смородини.
Запечений пиріг розрізає по горизонталі на 2 коржі і перемащує кремом.
"Прикрасити пиріг можна кокосовою стружкою, шоколадом чи фруктами. Я використала залишки крему, адже дуже подобається насичений колір смородини", – пояснює Ольга Хандусь.
Коментарі
1