Ексклюзиви
пʼятниця, 05 липня 2024 13:38

Три рецепти насичених соусів із порічок, які стануть ідеальним доповненням до м'яса

Три рецепти насичених соусів із порічок, які стануть ідеальним доповненням до м'яса
Соус з порічок до м'яса: три рецепти, які варто спробувати Фото: pinterest

Порічки - це не тільки смачні та яскраві ягоди, але й джерело численних корисних речовин. Їх чудовий смак може значно доповнити ваші страви.

Розкажемо, як приготувати соус до м'яса з порічок.

Використовуйте ці три рецепти, щоб порадувати себе та своїх близьких і насолоджуйтесь неповторним смаком та користю порічок.

Кисло-солодкий соус з порічок до м'яса та риби

Інгредієнти

порічки - 500 г,

цукор - 200 г,

кориця - пів чайної ложки,

оцет - 50 мл,

чорний мелений перець.

Як приготувати

Порічки ретельно помити, перетерти через дрібне сито.

Масу поставити на вогонь і проварити, не доводячи до кипіння.

Додати цукор, корицю і перемішати.

Додати оцет, довести до кипіння і варити ще 3 хвилини.

Соус до м'яса готовий, його можна розкласти до простерилізованих банок і зберігати в холодному приміщенні.

Соус з червоних порічок зі спеціями

Інгредієнти

червоні порічки - 1 кг,

цукор - 250 г,

сіль - 15 г,

зубки часнику - 5 шт.,

лавровий лист - 2 шт.,

перець духмяний горошком - 2 шт.,

приправа "Хмелі-сунелі" - пів чайної ложки,

коріандр мелений - за смаком,

розмарин сушений - пів чайної ложки,

олія - 1 ст. л.,

оцет 9% - 1 ст. л.,

перець чорний мелений - 5 г.

Як приготувати

Помийте порічки та дайте зайвій рідині стекти.

Перетріть їх на пюре блендером, мʼясорубкою або просто товкачем.

Додайте в пюре всі інгредієнти, крім олії та оцту.

Все добре перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть суміш до кипіння та проваріть протягом 15 хвилин після закипання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопляні зрази з сиром під грибним соусом: як швидко приготувати обід для всієї сім'ї

Додайте олію та оцет. Перемішайте, зменште вогонь до мінімуму та проваріть ще 15 хвилин.

Розлийте до стерилізованих банок і закатайте. Переверніть та вкрийте ковдрою до повного остигання. Покладіть до темного прохолодного місця.

Соус з порічок до м'яса з часником

Інгредієнти:

порічки - 1 кг,

цукор - 170 г,

часник - головка,

сіль - 1 ст. л.,

карі - 1,5 ст. л.,

чорний мелений перець - третина чайної ложки,

червоний мелений перець - третина чайної ложки,

крохмаль - 1 ст. л.

Як приготувати

До перебитої блендером червоної смородини додати перетертий часник, цукор, сіль, карі, перці.

Все доводимо до кипіння і варимо 30 хв.

Розводимо у воді крохмаль, повільно вводимо його до загальної маси та варимо ще 10 хв.

Отриману масу розливаємо до стерильних банок і закриваємо кришками.

"Перлиною" лемківської кухні можна назвати мачанку. Рецепт цієї страви знає кожна лемківська родина Тернопільщини. Мачанка - це густий суп з м'ясом з засмажкою з борошна і цибулі, з додаванням меленого солодкого перцю

Мачанка може бути грибна, з додаванням сметани. Якщо гриби дрібно нарізати, тоді це буде відмінний соус, який можна подавати до вареників. Готується мачанка досить швидко, проте врахуйте, що знадобиться п'ять годин для замочування грибів. Або обирайте печериці, які не треба замочувати.

Зараз ви читаєте новину «Три рецепти насичених соусів із порічок, які стануть ідеальним доповненням до м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути