Чізкейк багато хто називає лінивим тортом. Готувати його легко, навіть духовки не варто вмикати. А на смак він виходить як вишуканий десерт. Головне, відповідно його прикрасити. Поєднання шоколадного печива та розтопленого білого шоколаду сплітаються у нову картину смаку. Текстура торту настільки ніжна, що просто тане в роті.
Інгредіенти:
Для основи:
140 г шоколадного печива
30 г розтопленого вершкового масла
Для сирної начинки:
400 г домашнього сиру
200 г розтопленого білого шоколаду
150 г вершків 33%
4 шт побрібненого шоколадного печива
1 ст л швидкорозчинного желатину
збиті вершки і полуниця для прикраси
Приготування:
Печиво з маслом подрібнити в блендері, поки маса не стане схожою на мокрий пісок. Утрамбувати нею дно рознімної форми або кондитерського кільця. Поставити в холодильник на 20 хвилин.
Желатин замочити в 4 ст л холодної кип'яченої води на час вказаний на упаковці.
У чашу блендера викласти сир, вершки і розтоплений шоколад. Зробити масу однорідною.
Желатин прогріти в мікрохвильовці до розчинення і додати до сиру. Ще раз добре збити.
Читайте також: Яскравий ванільно-малиновий торт прикрашають м'ятою
Всипати крихти з печива, перемішати і викласти масу поверх основи.
Поставити в холодильник на кілька годин. Перед подачею обережно витягти з форми, прикрасити збитими вершками і ягодами або фруктами.
Коментарі