"Кавовий лікер легко п'ється і п'янить поступово. Роблю його вдома, - каже сумчанка Ольга Пронько - Добре смакує не тільки з десертами, а й із закусками".
Інгредієнти:
Горілка - 300 мл
Цукор - 150 г
Мелена кава - 4 ст. л.
Ванільний цукор - за смаком
Гвоздика - 2 бутони
Кориця - 2 г
Приготування:
Зварити каву у 150 мл води.
250 мл води, цукор, ванільний цукор змішати та прокипяти 2 хвилини.
Каву перемішати з сиропом та спеціями.
"Має вийти 1/2 літра рідини. Якщо мало, додати ще води", - радить Ольга.
Коли усе охолоне, додати горілку.
Перелити у банку, накрити кришкою і збовтати. Залишити в холодильнику настоюватися добу.
Читайте також: У мигдалевий лікер додають згущене молоко
Процідити через марлю і поставити на три дні у прохолодне темне місце.
×
Коментарі