четвер, 07 березня 2013 23:51

Весняний салат готують із топінамбуру та цибулі-порей
9

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Киянка Юлія Руденко готує вітамінний салат із земляної груші, моркви та селери.

"Раніше я ніколи не використовувала топінамбур ні у салаті, ні в інших стравах, – говорить господиня. – Випадково побачила його у продажі і вирішила спробувати. Тепер це незамінний продукт у моєму раціоні".

Юлія чистить моркву та земляну грушу. Каже, що шкірку топінамбуру не потрібно повністю зчищати, бо у ній багато вітамінів.

Потім подрібнює овочі в комбайні і нарізає цибулю-порей соломкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каву без кофеїну варять із топінамбура

"Цибуля-порей – дуже корисна овочева культура, адже містить мало ефірних олій, тому використовується у дієтичному харчуванні", – додає дівчина.

Далі вона готує заправку до салату. Для цього бере часник, лимон і кунжут, який спершу трішки підсушує, щоб мав хрусткий смак.

"Можна ще й імбир додати, але не всі його полюбляють", – радить господиня.

Усі інгредієнти перемішує, підсипає солі і все це заправляє кукурудзяною олією (можна її замінити на оливкову).

"Це дуже легкий і надзвичайно смачний салат, який краще їсти свіжим, – наголошує киянка. – Дівчатам можна не турбуватися про фігуру, а хлопцям просто насолоджуватись смаком".

Зараз ви читаєте новину «Весняний салат готують із топінамбуру та цибулі-порей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути