Вживання червоного м'яса підвищує ризик розвитку раку товстої кишки у жінок.
Британські вчені з Лідського університету провели дослідження за участі 32,2 тис. жінок, пише segodnya.ua.
Панянки з Англії, Уельсу та Шотландії пройшли обстеження 1995-1998 роках. Потім за станом їх здоров'я стежили близько 17 років. Учасниці повідомляли про своє харчування, спосіб життя та шкідливі звички. Медики за час дослідження зафіксували 462 випадки колоректального раку. Серед них 119 випадків раку нижніх відділів товстої кишки.
Ті, хто регулярно виживав червоне м'ясо, частіше захворювали раком дистальної частини товстої кишки або низхідній ободової кишки. Там містяться калові маси.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти продовжують життя
За прогнозами науковців, до 2030-го зареєструють 20 млн нових випадків колоректального раку у світі. 20% усіх пухлин можна уникнути, дотримуючись вегетаріанську дієту.
Після вживання жирної їжі не варто вживати каву. Це може нашкодити здоров'ю. Поєднання жирних продуктів і кави підвищує цукор у крові. Це провокує появу діабету.
Коментарі