середа, 04 квітня 2018 18:00

Назвали продукт, який викликає рак

Назвали продукт, який викликає рак
Червоне м'ясо провокує рак. Фото: Polza-vred.su

Вживання червоного м'яса підвищує ризик розвитку раку товстої кишки у жінок.

Британські вчені з Лідського університету провели дослідження за участі 32,2 тис. жінок, пише segodnya.ua.

Панянки з Англії, Уельсу та Шотландії пройшли обстеження 1995-1998 роках. Потім за станом їх здоров'я стежили близько 17 років. Учасниці повідомляли про своє харчування, спосіб життя та шкідливі звички. Медики за час дослідження зафіксували 462 випадки колоректального раку. Серед них 119 випадків раку нижніх відділів товстої кишки.

Ті, хто регулярно виживав червоне м'ясо, частіше захворювали раком дистальної частини товстої кишки або низхідній ободової кишки. Там містяться калові маси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти продовжують життя

За прогнозами науковців, до 2030-го зареєструють 20 млн нових випадків колоректального раку у світі. 20% усіх пухлин можна уникнути, дотримуючись вегетаріанську дієту.

Після вживання жирної їжі не варто вживати каву. Це може нашкодити здоров'ю. Поєднання жирних продуктів і кави підвищує цукор у крові. Це провокує появу діабету.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукт, який викликає рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути