Науковці визначили, що деякі харчові добавки в хлібі несуть ризики для здоров'я людини.
Вчені Гарвардського університету провели експерименти, у результаті яких дізналися про небезпеку регулярного вживання хлібобулочних виробів. Усі дослідження проводили на мишах та людях, повідомляє Science Translational Medicine.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські геологи виявили породи, які можуть змінити вік Антарктиди
Добавку пропіонат, яку додають до хлібу погано впливає на здоров'я. Вона потрібна, щоб зменшити утворення цвілі.
Пропіонат може збільшити ризик розвитку ожиріння і діабету. Усе тому, що він провокує зростання рівня відповідних гормонів.
Вчені Оксфордського університету дійшли висновку, що щоденне вживання червоного і переробленого м'яса може підвищити ризик виникнення раку кишківника. Вони протягом шести років збирали дані 500 тис пацієнтів.
Коментарі