Поїдання сушених цвіркунів покращує травлення
Дослідження провели вчені з Колорадського і Вісконсинського університетів, передає Scientific Reports.
Вони знайшли 20 добровольців від 20 до 48 років, які не вживали пробіотиків. Учасники експерименту додавали по 25 г порошку із сушених цвіркунів в сніданок - молочний шейк і кекси. Так вони харчувалися впродовж двох тижнів. Потім дослідники зробили двотижневу перерву і повторили курс.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи безпечніший кальян за сигарети
З'ясувалося, що у добровольців приблизно в 5,7 разів зросла кількість бактерій-пробіотиків Bifidobacterium animalis, а в плазмі крові зменшився рівень фактора некрозу пухлини.
"У комах міститься хітин та інші волокна. Вони, ймовірно, сприяють зростанню корисних бактерій і знижують хронічне запалення", - кажуть вчені.
Вживання кукурудзяних пластівців загрожує розвитку серцево-судинних захворювань. Такого висновку вчені дійшли, перевіривши рівень цукру в крові людей, які віддавали перевагу цьому продукту. Дослідники зі Стенфордського університету провели експеримент, у межах якого запропонували добровольцям три види сніданків: протеїнові батончики, бутерброди з арахісовим маслом і кукурудзяні пластівці з молоком.
Коментарі