понеділок, 30 грудня 2013 06:15

Ананас запікають на грилі

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.vk.com
  Запечений ананас їдять гарячим. Можна при подачі збризнути коньяком або ромом і підпалити
Запечений ананас їдять гарячим. Можна при подачі збризнути коньяком або ромом і підпалити

— Шашлики для компанії на природі на Новий рік — це банально. Годин 5 маринуються, потім з каструлями носитися. Смачніше, швидше й простіше купити свинячі стейки — м'ясо на кісточці. Продають порізане на порції. Сіль, перець, приправи для грилю і свинини, трохи меленого лаврового листу. Цим всім посипали, злегка олією побризкали. За хвилин 15 можна класти на решітку й пекти, — розказує 28-річний Олександр Ющенко, шеф-кухар столичного ресторану "АВТО-ГРИЛЬ Мисливець".

Хто любить жирне м'ясо, за цим рецептом радить приготувати свинячі ребра. Кладе на роздільну дошку розморожену скумбрію.

— Розморожуйте просто в мисці. Водою не заливайте, бо буде розсипатися. Через розріз живота виймаю нутрощі й хребет. Або розрізайте рибу вздовж по спині. Хребет зверху легше витягнути. Але ріжте обережно. Щоб обидві половинки трималися голови.

Радить брати великі рибини, від 400 г. У таких менше кісток, жирніші. Не купувати скумбрії з жовтизною — це ознака старої залежаної риби. Миє патрані туші, натирає сіллю і білим перцем.

— Чорний на готовій рибі виглядає як пісок. Трошки поллю соком зі свіжого лимона, олії кілька крапель, щоб рум'янилась, і одразу на решітку.

Від риби не відходьте, весь час поглядайте, печеться швидко. У готової біле м'ясо, шкуринка золотиста, й на ній піниться сік.

— До риби — червоне вино, а до стейків — овочі й горілочка. Для дам і дітей пропоную запекти ананас або банани.

Ананас бере свіжий від 1,5 кг. Чистить і ріже кільцями до 5 см. Розкладає на решітку й пече 2–3 хв., перевертає на інший бік. Готовий поливає си­ропом.

— Грам 300 води й 30 цукру, трохи ваніліну. Можна коньяком збризкати чи корицею присипати. Це хто що любить. Бюджетніше запекти банан. Чищений розрізають повздовж і печуть так само, як ананас. Але готується вдвічі швидше, бо м'який.

Зараз ви читаєте новину «Ананас запікають на грилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути