— Основа для справжньої літньої окрошки повинна бути жовто-зеленого кольору, — вважає киянка Євдокія Маркович, 62 роки. — Кидаю в неї побільше яєць і зелені. Вони надають страві апетитного вигляду та приємного аромату.
Маркович розтирає товкачкою круто зварені яєчні жовтки. Далі додає дрібно порізані кріп, петрушку, пір"я зеленої цибулі. Товче, доки зелень дасть сік.
— В основу додаю трохи гірчиці й солі, — продовжує Маркович. — Як усе розітру в еластичну масу, повільно вливаю та розмішую сметану, додаю кефір. Замість кефіру можна влити квас.
Готову основу ставить у холодильник на кілька годин настоюватися. Потім заливає нею подрібнені овочі та м"ясо.
×
Коментарі