Ексклюзиви
понеділок, 13 липня 2015 05:45

Соус до шашликів підкислюють яблуком

— Не купую магазинних соусів через консерванти. ­Готую сама, — каже вінничанка 31-річна Віталіна Полонець. — Соус до шашлику з яблуками заготовляю на зиму. Універсальний до різних страв. Кладу в борщі й тефтелі.

Миє 2 кг помідорів та півкіло яблук, просушує. Шкірки не знімає. Яблука бере кислі, тоді не треба додавати оцет. Тільки вийняти серцевину. Ріже все довільними шматками і пропускає через м'ясорубку.

— Перекладаю в каструлю. Добре з товстим дном. У казанку не пригорить і не прилипне, — продовжує. — Додаю по 2 столові ложки солі та цукру. Доводжу на середньому вогні до кипіння. Роблю найменший і за півгодини вимикаю, щоб соус настоявся. Проварюю по 20 хвилин час від часу, щоб загалом було 2 години. Тоді добре уварюється і має гарний світлий колір.

За 10 хв. до закінчення приготування додає по чайній ложці меленого червоного і чорного перцю, кориці. На кінчику ножа — тертий мускатний горіх. Ретельно перемішує. Знімає з вогню, охолоджує та протирає крізь сито. Зберігає у холодильнику. На зиму гарячим розливає по стерилізованих банках. Тримає у погребі.

Зараз ви читаєте новину «Соус до шашликів підкислюють яблуком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути