Фруктовий та ягідний чай узимку підвищує імунітет і допомагає справитися з грипом на початкових стадіях.
— Закип'ятіть три кружки води. Всипте туди на кінчику ножа кориці та чорного перцю. Додайте дві гвоздики, — говорить фітотерапевт 27-річна Валентина Гайжик із Дунаївців на Хмельниччині. — Коли простигне, присолодіть чайною ложкою меду. На дрібні кубики поріжте грейпфрут, яблуко й апельсин. Укиньте по столовій ложці такої суміші на кружку чаю. Наприкінці готування можна додати шматочок лимона. Такий напій багатий на вітамін С, що підвищує імунітет. Завдяки теплій воді корисні елементи легше засвоюються.
Фруктові та ягідні чаї можна вживати не лише під час застуди, а для укріплення організму.
— Якщо пити чай із малиною тричі на тиждень, хворітимете менше. Розведіть в окропі 2 столові ложки варення чи розмороженої ягоди. Додайте чайну ложку меду, коли стане теплий. Від окропу втрачає корисні якості.
Від японців в Україну прийшов рецепт чаю матча, або маття. Він заспокоює нервову систему й захищає від вірусів.
— Його можна пити весь рік — узимку гарячим, улітку холодним. Рятує від наслідків стресу. Має багато антиоксидантів. У чашку всипають 2 чайні ложки такого чаю, доливають чверть склянки холодної води. Кип'ятять до появи зеленої піни. Тоді лише доливають гарячу воду з чайника.
2 грами зеленого чаю слід заварювати в 100 мл води 30 с. Або чайну ложку на 150 мл. Якісний зелений чай можна використовувати тричі.
Коментарі