У спеку отруїтися можна навіть звичними продуктами. Треба не просто зменшити їхнє вживання, а й взагалі на певний час відмовитися. Про це заявив начальник Головного управління Держспоживслужби в Києві Олег Рубан.
"ВООЗ визнані п'ять основних продуктів, які знаходяться в топі небезпечних у період спеки. Це фаст-фуди, які вже через годину неможливо вживати. М'ясні, молочні та рибні вироби. Вони також є сприятливим середовищем для мікроорганізмів. Температура їхнього зберігання не повинна досягати вище 8 градусів", - зазначив він.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили результати перевірки табору, де масово отруїлися діти атовців
Небезпечними є також кремові вироби та тістечка.
"І п'яте, хоч як це парадоксально, - це салати з додаванням будь-яких майонезів. Це п'ять основних продуктів, які можуть викликати інфекційне паразитарне захворювання, бути його чинником у жаркий період", - підсумував він.
Коментарі