Великодні свята можуть закінчитися неприємністю, якщо разом з алкоголем їсти продукти, які з ним несумісні. У щоденному раціоні вони не шкодять організму, а от зі спиртним можуть покласти на лікарняне ліжко.
Мариновані овочі
Комбінація маринованих овочів і алкоголю негативно впливає на печінку та нирки через вміст оцту. Якщо вам кортить закусити алкоголь чимось кислим, то краще поїсти квашену капусту.
Енергетики
Енергетики містять речовини, які підвищують артеріальний тиск і викликають спазм судин головного мозку. Змішування цих напоїв з алкоголем порушить роботу нирок, спричинять судоми та серцеву аритмію.
Газовані напої
У газованій воді є вуглекислий газ, який подразнює слизову оболонку шлунка і сприяє швидкому всмоктуванню спирту. В результаті людина швидко п'яніє.
Солодощі
Шоколад у поєднанні з алкоголем навантажує підшлункову залозу, від чого ви відчуєте біль в животі та спазми.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, від яких продуктів може бути залежність
Жирне м'ясо
Під час вживання алкоголю краще відмовтеся від смаженого м'яса. Замініть його печеними чи відвареним. А ще краще – рибою.
Фрукти
Фрукти лише процес бродіння алкоголю.
Кава
Суміш алкоголю та кави створює небезпеку гіпертонічного кризу або спазму судин головного мозку.
Коментарі