Кавуни та дині безпечно їсти в кінці літа, у їх сезон. Проте, їх уже зараз багато на прилавках магазинів і ті, хто не може втриматися перед спокусою їх покуштувати має бути обережним. Їх вживання може призвести до отруєння нітратами.
Про це розповіла лікар Вікторія Савицька для ГолосUA.
Вона рекомендує ретельно промивати кавун проточною водою, а до цього замочити в холодній воді на 30 хвилин. Корисно додати у воду аскорбінову кислоту, яка"витягує" більшу частину токсинів з плоду.
Що робити, якщо ви отруїлися кавуном
Якщо після вживання кавуна ви різко відчули себе погано – треба викликати швидку допомогу.
Симптоми отруєння ним проявляються через кілька годин після його вживання. Це сильний головний біль, нудота, блювота і діарея, іноді піднімається температура, виникають судоми і ломота в суглобах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 літніх фруктів, які не шкодять фігурі
До приїзду лікарів, хворому треба давати багато пити. Бажано, щоб людина випила стільки води, щоб з'явилася блювота. У такий спосіб організм позбавиться токсинів.
Найближчу добу після отруєння бажано лежати в ліжку, адже організм дуже ослаблений. У ці дні треба багато пити: мінеральну воду без газу, підійдуть також трав'яні чаї без цукру.
Коментарі