На перший погляд, варення здається безпечним і навіть корисним смаколиком.
Однак, деякі види варення можуть бути справжньою загрозою для здоров'я. Надмірна кількість цукру, неправильне зберігання або вибір інгредієнтів можуть перетворити улюблений десерт на небезпечний продукт. Розповімо, яке варення варто вживати з обережністю і чому.
Абрикосове та полуничне варення вважаються найнебезпечнішими для здоров'я, стверджують дієтологи.
Будь-яке варення саме по собі містить велику кількість цукру. Але багато залежить і від того, з яких саме фруктів і ягід воно приготовлене. Деякі інгредієнти можуть робити частування ще солодшим, що некорисно для організму.
Наприклад, багато цукру в абрикосі. Абрикосове варення буде дуже шкідливим, тому що сам продукт, з якого воно складається, містить цукор.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У якому посуді категорично не можна готувати варення
Якщо людина вживає таке солодке варення щодня, вранці та ввечері, то через великий вміст цукру є ризик набору ваги та порушення вуглеводного обміну, попередили медики.
Крім того, для деяких людей небезпеку може становити варення з ягід, які мають дрібне насіння. Це може бути, наприклад, полуничне варення. Якщо в людини є проблеми з кишківником, а саме дивертикульоз (утворення в стінці товстої кишки мішкоподібних випинань), то цей продукт вживати не можна, щоб не було загострення, підсумували дієтологи.
Якщо у вас залишилось минулорічне варення чи навіть ще давніше, не варто його викидати. З нього вийде чудовий смаколик, який так люблять діти. Йдеться про пастилу.
Домашня пастила - смачні ласощі, які легко стануть альтернативою цукеркам до чаю та стануть непоганим перекусом серед робочого чи навчального дня.
Приготувати домашню пастилу можна як зі свіжих ягід та фруктів, які заздалегідь проварюються, так і з готового варення.
Коментарі