Дієтологи з'ясували, що не всі холодні продукти здатні допомогти пережити спеку. Деякі, навпаки, провокують додаткове виділення тепла. До них відносять улюблені ласощі багатьох українців - морозиво.
Набагато ефективнішим є вживання продуктів із високим вмістом води, пише "Independent".
"Вам може здатися логічним, що вживання чогось холодного, наприклад, морозива, допоможе охолодити організм. Однак це не так. Ефект охолодження організму швидко заміниться теплом, яке створюється в результаті процесу перетравлення морозива в шлунку. Через високу калорійність морозиво призводить до збільшення температури тіла. Це стосується і інших солодких і жирних продуктів", - сказав Пітер Поортвлієт, науковець з Квіндслендського університету.
На думку вчених, у спеку краще їсти огірки, кавуни, полуницю, манго, ананас, кабачки, апельсини, солодкий перець та селеру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун назвала 5 правил, які врятують від отруєння
Крім того, пити прохолодну воду з м'ятою та лимоном.
У спеку підвищується ризик загущення крові, тому слід переглянути весь раціон харчування. Насамперед - відмовитись від кави, смаженої їжі, солодощів і випічки. Їх замінити на овочі та листову зелень, білу рибу, сезонні ягоди та фрукти. Домашній сир варто їсти лише вранці.
Коментарі
1