Лідируючі позиції в рейтингу причин смертності займають серцево судинні захворювання, пише сайт medicina.ua. Щороку цей показник лише збільшується. Дуже важливо приділяти увагу профілактичним заходам, починаючи хоча б з корисного раціону. Природно, харчування не можна вважати панацеєю, але існують продукти, які допоможуть істотно знизити рівень ризику розвитку серцевих захворювань.
Продукти для серця і судин:
авокадо
Плоди цієї рослини насичені жирними кислотами, які мають сприятливий вплив на серцево-судинну систему і мозкову діяльність. Його корисність полягає в здатності знижувати тиск, зміцнювати міокард, контролювати рівень холестерину і впливати на процеси кровообігу і кровотворення.
гранат
Один з найбільш корисних продуктів для серця, так як здатний нормалізувати кровообіг, роблячи кров менш в'язкою. Це в свою чергу допомагає уникнути таких хвороб як інфаркт, інсульт і атеросклероз.
грейпфрут
Цей цитрус захищає судини від утворення тромбів. Вітаміни і мікроелементи містяться в грейпфруті, роблять стінки судин більш міцними і еластичними, покращують метаболічні процеси і знижують артеріальний тиск.
яблука
Досить звичний і доступний кожному фрукт корисний для розвантажувального періоду при наявності проблем з серцем. Зміцнюючи його здоров'я, ви зможете також налагодити травні процеси і привести в норму рівень холестерину.
злаки
За допомогою блокування засвоєння шкідливого холестерину, злаки перешкоджають розвитку ішемічної хвороби серця і розвитку атеросклерозу.
масло льону
Всього невелика доза лляної олії, за рахунок високого вмісту Омега-3 допоможе очистити організм від накопичених шкідливих речовин і запобігти тромбоутворення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі розповіли, які хвороби можна "прочитати" на обличчі
Сік червоного винограду - профілактика тромбозів і інфарктів, так само, як і червоне вино (не більше 1 келиха в день).
Переїдання, недостатнє споживання овочів та фруктів, безконтрольне вживання висококалорійної та жирної їжі, газованих напоїв і солі — серйозні вороги серця.
Скільки ви їсте, так само важливо, як і те, що ви їсте. Звичка "перевантажувати" тарілку додатковими продуктами, їсти, поки вам не стане важко чи споживати їжу швидко — призводить до постійного переїдання.
Крім зайвої ваги та зв'язку з серцево-судинними хворобами, воно має безліч негативних наслідків для здоров'я: додатково навантажує організм, може стати причиною виникнення проблем зі шлунково-кишковим трактом, викликати порушення сну і відчуття втомленості та браку сил.
Щоб зменшити ризики переїдання — слідкуйте за розміром порцій різних продуктів.
Коментарі