Якість шоколаду залежить від відсотка вмісту какао-бобів. Чим вищий показник - тим корисніший шоколад. У простому шоколаді - 28% какао, у високоякісному - від 70% до 90%.
"Какао-боби корисні для підтримки структури колагену шкіри, а, отже, її краси і пружності. Антиоксидантна дія бобів какао в 20 разів вища, ніж у добре відомого вітаміну С. Оптимальна кількість вживання гіркого шоколаду для дорослої людини становить майже 20 грамів, тобто 1-2/10 плитки шоколаду на добу", - написала у Facebook дієтолог Світлана Фус.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти швидко покращують якість сперми
На калорійність шоколаду впливає вміст цукру, молока, сухофруктів, горіхів та іншого. Тому краще вживати в їжу чорний шоколад, без добавок. У такому продукті калорій менше, а користі - більше.
11 липня відзначають Всесвітній день шоколаду. Це свято солодкого життя і позитиву. Вигадали його у Франції ще 1995 року. Здавна шоколад називали "їжею богів".Зараз все більше людей говорять про шкідливий вплив шоколаду. Останні дослідження вказують на те, що цей продукт тільки корисний для організму людини.
Коментарі