середа, 13 листопада 2024 20:54

Підтримують серце та мозок: які продукти додати в щоденний раціон після 50

Підтримують серце та мозок: які продукти додати в щоденний раціон після 50
П'ять продуктів, які мають бути в раціоні кожного, якщо вам 50+ Фото: pinterest

Після 50 років організм потребує особливого піклування, щоб залишатися здоровим і активним.

Правильно підібраний раціон може стати надійним захисником від вікових захворювань. Він може підтримувати серце та мозок у відмінному стані, пише The Telegraph.

Розповімо, які саме продукти радять експерти додати в раціон після 50 років.

Яйця

Допомагають підтримувати м'язову масу. Включити їх у свій раціон порекомендувала тренерка зі здорового способу життя Сьюзан Сондерс. Зазначається, що яйця містять холін, вітаміни групи B, а також є чудовим джерелом пісного білка. Дослідження, проведене 2020 року Університетом Шеффілда, показало, що дефіцит білка пов'язаний із підвищеним ризиком втрати м'язової маси.

Сардини

Можуть запобігти зниженню когнітивних здібностей, акцентувала експертка. Риба містить жирні кислоти омега-3, які підтримують і зміцнюють гематоенцефалічний бар'єр для захисту від деменції.

Помідори

Дієтолог Роб Хобсон порадив для здоров'я простати після 50 років дотримуватися середземноморської дієти, яка містить багато яскравих овочів (помідори, буряк і червоний перець), з високим вмістом антиоксиданту лікопіну. Дослідження пов'язують дієтичне споживання лікопіну зі зниженням ризику розвитку раку. Також з'являється все більше доказів того, що він може відігравати певну роль у профілактиці та подальшому лікуванні раку простати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схуднення після 50: три дієві вправи, які допоможуть "спалити" жир на животі

Квасоля

Відома високим вмістом клітковини. За словами Хобсона, клітковина допомагає виводити холестерин з організму, а також, як було показано, допомагає знижувати артеріальний тиск і допомагає контролювати вагу, а також знижує ризик колоректального раку.

Капуста

Багата антиоксидантами, що захищають від раку, вітаміном С, що підвищує імунітет. Зазначається, що порція листя капусти містить всю рекомендовану добову норму вітаміну К, який є найважливішою поживною речовиною для літніх людей. Його дефіцит пов'язують із низкою хронічних захворювань, включно з остеопорозом, серцево-судинними захворюваннями та остеоартритом.

У віці після 50 років жінкам потрібно їсти на сніданок білкові продукти. Існують певні вікові пороги. Коли людина їх долає, то в її організмі відбуваються серйозні зміни, які впливають на м'язи, кістки, клітини. Звісно, неможливо повністю зупинити процес старіння, але певні зміни в житті та правильні звички можуть допомогти зробити його менш драматичним.

Якщо правильно скласти свій раціон, то можна забезпечити організм достатньою кількістю вітамінів та поживних речовин.

Зараз ви читаєте новину «Підтримують серце та мозок: які продукти додати в щоденний раціон після 50». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути