В Україні почався сезон полуниці.
Це надзвичайно корисна ягода, яку варто їсти у той час, коли вона дозріває у свій природній час.
Ароматна полуниця багато на вітаміни та поживні речовини, які здатні покращити пам'ять, зір та зміцнити імунітет.
10 причин, чому треба їсти полуницю
Поліпшує пам'ять. Полуниця - джерело флавоноїдів, які мають сильні антиоксидантні властивості. Вони захищають клітини мозку від окислювального стресу, тим самим сповільнюючи процеси старіння мозку і допомагаючи уникати деменції та хвороби Альцгеймера. При регулярному вживанні цієї ягоди поліпшуються когнітивні функції та короткочасна пам'ять.
Поліпшує зір. Антиоксиданти зеаксантин і лутеїн захищають очі від шкідливого впливу ультрафіолетових променів і вільних радикалів, а отже - від катаракти та вікових змін зору.
Знижує запалення в організмі. Це відбувається завдяки антиоксидантам і в першу чергу важливо для підтримки серцево-судинної системи.
Уповільнює ріст ракових клітин і знижує ризик розвитку певних видів раку. Зокрема, раку шкіри, сечового міхура, кишечника. Антиканцерогенні властивості - заслуга елагової кислоти.
Зміцнює імунну систему. Вітамін С у цьому випадку просто незамінний. 5 ягід покривають добову норму вживання вітаміну С. До речі, він зберігається навіть у замороженій полуниці.
Бере участь у процесах відновлення тканин. Це теж робота вітаміну С.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна їсти полуницю при діабеті: назвали нешкідливу порцію
Корисна для фігури. Полуниця - низькокалорійний продукт (всього 32 ккал/100 г). До того ж багата на харчові волокна, які допомагають підтримувати почуття ситості. А антиоксиданти сприяють прискоренню обміну речовин та спалюванню жирів.
Незамінна для підтримки жіночої краси. Вітаміни та антиоксиданти покращують стан шкіри (роблячи її еластичною), уповільнюють процеси старіння. Вітаміни групи В заспокоюють нервову систему, захищають від стресу та депресій. Фолієва кислота корисна для репродуктивної функції.
Поліпшує лібідо. Таку корисну властивість має цинк, що міститься в полуниці.
Нормалізує процеси травлення. Високий вміст клітковини позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту.
Полуниця в шоколаді - це не тільки смачний десерт, але й справжнє задоволення для очей. Вона переносить нас у світ насолоди та робить будь-яку подію приємною та незабутньою.
Такі солодощі можуть бути прикрасою на родинному святі або стануть чарівним подарунком для коханої людини. Дуже легко приготувати полуницю в шоколаді вдома, але треба знати секрети ідеального поєднання шоколаду та полуниці. У цьому десерті дуже важливо обрати якісні інгредієнти, оскільки їх смак дуже легко відокремити один від одного.
Коментарі