Лікарі зі США закликали не пропускати сніданок та вживати вранці правильні страви.
Фахівці розвіяли поширені міфи про бекон, ранкові круасани та солодкі пластівці, пише журнал Eat This, Not That!
"Сніданок запускає обмін речовин у організмі. Його відсутність призводить до уповільнення метаболізму й переїдання протягом дня і, як наслідок, збільшення ваги", – заявив доктор медичних наук, хірург-гастроентеролог Мадхан Кумар.
Доктор медичних наук Вільям В. Лі радить припинити об'їдатися на сніданок м'ясними напівфабрикатами. Смажені сосиски, ковбасу та бекон краще замінити більш здоровою їжею. На сніданок варто обрати фрукти, йогурт і яйця.
Лікарка-нутриціологиня Ума Знайду переконана, якщо людина не снідала, то на обід із більшою ймовірністю обере фастфуд або бутерброд. За її словами, під час першого прийому їжі не слід їсти пончики, круасани, булочки з корицею чи солодкі пластівці. Регулярне вживання великої кількості вуглеводів і цукрів на голодний шлунок може призвести до розвитку цукрового діабету, а також збільшити ризик появи серцево-судинних захворювань. Така харчова звичка може спровокувати початок депресії чи тривожного розладу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спростували 6 популярних міфів про здорове харчування
Розкрили правду про популярні дитячі каші. Манна каша займає 1-ше місце в рейтингу найшкідливіших. Саме в манній крупі міститься найменше вітамінів, корисних мікроелементів і білка.
Коментарі