Регулярне харчування у фастфудах може негативно вплинути на роботу мозку.
Про це заявили вчені з Австралійського національного університету, повідомляє MedicalXpress.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці в США створили додаток для швидкого харчування у ресторані
Вони проаналізували результат 200 досліджень, в яких брали участь близько 7 тис. людей. Нездорова дієта і брак фізичної активності призводять до розвитку діабету другого типу, а також порушення когнітивних функцій, викликаючи деменцію й атрофію мозку.
Стандартний набір із бургера, картоплі-фрі та солодкого напою містить 650 кКал. Це чверть денної норми для чоловіків і третина - для жінок.
Близько 30% дорослого населення світу страждають від надмірної ваги або ожиріння, а 10% будуть страждати від діабету другого типу до 2030-го.
Після вживання червоного м'яса, білого хліба, фаст-фуду, спиртного та кави може бути зниження сил. Після сніданку солодощами відчувається втома через підшлункову залозу, яка виробляє інсулін.
Коментарі