Вчені з Гарвардського університету встановили, що морепродукти продовжують життя.
Вни провели дослідження, в якому брали участь кілька тисяч людей. Експеримент тривав 15 років.
Добровольців розділили на три групи. Учасники однієї першої групи вживали морепродукти час від часу. А ось добровольці другої групи їли їх регулярно.
Довше жили люди, які потрапили до другої групи.
Щоб стати довгожителем, варто ввести в свій щоденний раціон форель, палтус, скумбрію, оселедець, кальмари і креветки.
Читайте також: Вчені розповіли, о котрій годині потрібно пити каву
Регулярне вживання морепродуктів знижує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи на 35%. Позитивний вплив їх на здоров'я пояснюється наявністю в їх складі жирних кислот омега-3.
Людям з надмірною вагою та проблемами травної системи необхідно їсти вводити в свій щоденний раціон морепродукти.
Коментарі