Існують продукти, з якими категорично не можна змішувати алкоголь, так як це може призвести до серйозних проблемам зі здоров'ям, пише KitchenMag.
Антибіотики
Вживання алкоголю разом з будь-якими сильнодіючими антибактеріальними препаратами, по-перше, нейтралізує весь ефект від лікування, а по-друге, згубно впливає на печінку та інші внутрішні органи.
Анальгетики
Це велика група ліків, призначених для зняття болю. У цю групу входять: аспірин, парацетамол і всі засоби на основі цих складових (наприклад, жарознижуючі порошки від застуди). Всі ці ліки запивати алкоголем ні в якому разі не можна: ви спровокуєте ураження печінки, яке негайно відчуєте.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 січня уваги потребуватиме печінка
Заспокійливе і снодійне
Поєднання алкоголь + снодійне може привести до летального результату, незалежно від кількості випитого. Заспокійливі і снодійні препарати пригнічують центральну нервову систему. Це може призвести до ураження дихального центру в мозку і, як наслідок, припинення дихання і зупинки серця.
Засоби для серцево-судинної системи
Алкоголь не слід поєднувати також і з ліками, що впливають на функціонування серця системи. Поєднання ліків типу нітрогліцерину або валідолу з алкоголем призводить до різкого падіння тиску, запаморочення і нудоти.
Енергетичні напої
Побічні ефекти подібних коктейлів варіюються від стрибків тиску, спазмів судин головного мозку і судом до ураження печінки.
Солодка їжа
Алкоголь в поєднанні з солодким, будь то десерти, фрукти або просто солодкі міцні коктейлі, засвоюється і розщеплюється дуже повільно, посилюючи своє токсичну дію на організм. Велике навантаження на печінку і легке отруєння - типові наслідки поєднання солодкого з міцним.
Раніше голова МОЗ Уляна Супрун опублікувала у Facebook поради для тих, хто страждає на похмілля.
Коментарі