Помірне вживання справжнього мармеладу, конфитюра і джему позитивно впливає на здоров'я. Корисні властивості продуктів, які містять розчинну клітковину - пектин, з'ясували біологи Стокгольмського університету.
Якісний мармелад проявляє абсорбуючі властивості в організмі, передає Мedikforum.
Солодощі активізують процеси виведення з організму потенційно небезпечних і токсичних компонентів та важких металів, побічних продуктів метаболізму, жовчних кислот, анаболіків, холестерину та іншого.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали цитрусові, які протистоять захворюванню очей
Існує кілька видів мармеладу: фруктово-ягідний, який виготовляють на основі фруктово-ягідного пюре, желейний – його готують на основі агару та пектину і желейно-фруктовий, який готують на основі желюючих речовин та фруктово-ягідного пюре. Найбільш корисним вважається останній.
Фахівці рекомендують вживати не менше 2 гр пектину на день, а це дорівнює 50 гр мармеладу.
Якість шоколаду залежить від відсотка вмісту какао-бобів. Чим вищий показник - тим корисніший шоколад. У простому шоколаді - 28% какао, у високоякісному - від 70% до 90%. На калорійність шоколаду впливає вміст цукру, молока, сухофруктів, горіхів та іншого. Тому краще вживати в їжу чорний шоколад, без добавок. У такому продукті калорій менше, а користі - більше.
Коментарі