Хліб, куплений у великих торговельних мережах, може бути небезпечним через приготування з порушенням технології.
Через недбалість працівників покупці ризикують придбати продукт, заражений пліснявою і токсинами, розповів пекар Ігор Лаврешин в ефірі "Україна 24".
"Небезпечною може бути не так сама цвіль, як мікотоксини, які містяться в такому хлібі - продукти життєдіяльності цих грибів. Зрізати цвіль і вживати хліб не можна. Якщо ви бачите хоч найменшу колонію цвілі, такий продукт підлягає утилізації", - переконаний Лаврешин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світі підвищуються ціни на продукти: що подорожчало найбільше
З його слів, якщо на хлібі присутні сліди тварин чи комах, потрібно писати скарги та не вживати цей продукт у жодному разі.
"З настанням тепла в неякісному хлібі може з'явитись картопляна хвороба. Якщо ви хочете зберегти хліб на довгий термін, я рекомендую його заморожувати. Якщо зберігати як звичайний продукт, рекомендую робити це в щільно закритій посудині - стандартній дерев'яній хлібниці, алюмінієвій каструлі", - зазначив пекар.
За його словами, стандартний термін зберігання хліба - до 7 днів.
Хліб в Україні скоро може подорожчати на 10-15%. Причиною росту цін стало подорожчання електроенергії, яке впливає на собівартість.
Коментарі