Для
приготування шашлику було куплено
близько 100 кг курячого м"яса, яке смажилося
на газі, оскільки розкласти велике
багаття пожежники не дозволили.
Мангал
з 34-х двометрових секцій і шампур, вага
якого склала більше 160 кг, були виготовлені
на місцевому заводі. Для установки
мангала кухареві знадобилася допомога
70-ти чоловік, ще 15 добровольців допомагали
йому при перевертанні шампура.
Частину
готового шашлику направлено в дитячі
будинки, іншим - пригостили глядачів,
що спостерігали за такою незвичайною
акцією.
Професійний
кухар Карапетян розраховує потрапити
в Книгу рекордів Гіннеса, і ще навесні
направив туди заявку. Процес приготування
шашлику знімався на камеру.
Весь
більш ніж 5-годинний процес приготування
шашлику фіксувався на відеоплівку, яку
організатори заходу мають намір
відправити до лондонської штаб-квартири
Книги рекордів Гіннеса.
До
цього найдовший курячий шашлик був
виготовлений в Японії. Довжина бамбукової
палички, що виконувала функції шампура,
складала 16 метрів 46 сантиметрів.
А
найдовший шашлик з баранини склав 106
метрів. Він був виготовлений в 2002 році
в Кабардино-Балкарії, в селі Богубент,
повідомляє NEWSru.
Коментарі