Середньовічну маслянку — закваску з молока та меду — подаватимуть учасникам фестивалю середньовічної культури "Львів стародавній" у Шевченківському гаю в День міста.
У стилізованій таверні готуватимуть грибну юшку, гаряче в горщиках по-угорськи, ячмінні коржики та квасолевий паштет. На столах стоятимуть узвари з фруктів та меду. Пообідати можна буде за 5–10 гривень.
Організатори чекають на приїзд 200 гостей з України, Угорщини, Польщі, Білорусі та Росії. Росіяни безкоштовно навчатимуть їх середньовічних народних, придворних, церемоніальних і східних танців. Групи охочих формуватимуть на місці.
— Фішкою фестивалю стане лицарський турнір, — каже Іванна Євсеєва, 25 років, голова львівського товариства історичної реконструкції "Срібний Вовк". — Головний приз — меч і право вибору своєї королеви — будь-якої присутньої на фестивалі дівчини. Саме вона одягне корону на голову переможця.
Коментарі