Вчені NASA виростили салат-латук у космосі. Після цього зробили його аналіз на Землі. Виявилося, що він має не гірший хімічний склад, ніж вирощений на планеті.
У цій зелені багато калію, натрію, фосфору, сірки та цинку.
Про це пише Тheguardian.
Латук виростили в спеціалізованій оранжереї і експериментальній установці Veggie. За 33-56 днів рослини досягли потрібного розміру і космонавти змогли їх спожити.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали модний спосіб вирощувати цибулю
Вирощування їжі на МКС забезпечить астронавтів потрібними вітамінами, поживними речовинами і дасть змогу довше знаходитися поза Землею.
Трендом цього року є вирощування мініовочів. Вони підходять для заморожування і маринування. Ці овочі можна вирощувати у контейнерах на балконах і на городі.
Їх можна сіяти для себе, або врожай продавати в кафе і ресторани. За розміром овочі менші, але торгувати ними вигідніше.
Коментарі