Ведучі тревел-шоу Антон Зайцев і Василіса Хвостова поділилися, які традиційні страви скуштували в мексиканському місті Монтеррей. Він вражає туристів не лише пам'ятками, спорудженнями та природою, а й місцевою кухнею.
Мачакадо - улюблений сніданок місцевих фермерів. На сковороді обсмажують дрібно нарізану цибулю, помідор і перець халапеньйо. Додають в'ялену і посічену яловичину, після чого - яйце. Все перемішують і подають з салатом з овочів і пюре з червоної квасолі. Про це розповіли в шоу "Орел та Решка. Чудеса світу", яке показує "Новий канал".
"Це схоже на розідрану вовками яєчню з шматочками м'яса. По суті, мачакадо і є яєчнею з м'ясом, але головна її особливість - першокласна яловичина з місцевих ранчо, яка славиться на всю Мексику. Щось середнє між тушонкою і бастурмою, це дуже смачно і ситно", - зазначив Зайцев.
Кабріто - фірмове блюдо регіону. Це туша молочного козеня, яку солять, надягають на рожен і смажать на вугіллі бобового дерева Мескіто. Кухар перевертає тушу кожні 20 хв. В результаті виходить золотава хрустка скоринка.
"Здається, це найніжніше м'ясо, яке я куштувала у своєму житті. Для цієї страви беруть козенят не старше 40 днів: вони ще немовлята, мама годує їх молочком, тому їх м'ясо таке ніжне. Я, наприклад, їла козеня, якому було всього лише 28 днів", - розповіла Хвостова.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побували в Йорданії: Дантес і Дорофєєва стали ведучими тревел-шоу
Раніше кабріто рятувало місцевих жителів від голоду: козли були чи не єдиними тваринами, які вживали в суворому кліматі. 1 тушка могла годувати всю сім'ю протягом тижня. Тепер це блюдо вважається святковим і замовляється для великої компанії.
Ведучі тревел-шоу Анастасія Івлєєва та Юлія Коваль розповіли, що варто скуштувати в турецькому Мардіні. Івлєєва запевнила, що блакитний мигдаль - це візитна картка Мардіна. Купити незвичайний снек можна тільки в цьому турецькому місті.
Коментарі