Близько півтонни вареної пшениці, меду, горіхів, маку відвезли в зону АТО волонтери з Тернополя. Харчі запаковані у вакуумні пакети. До кожного прикріпили рецепт, як приготувати кутю на Святвечір.
— У пакеті 3 кілограми вареної крупи, 300 грамів цукру, 200 — горіхів, родзинок, мед і перетертий мак. Загалом вага набору для куті — трохи більше за 4 кілограми. Бійцям залишається залити вміст пакету 3 літрами кип'ятку — і страва готова, — говорить 26-річна Оксана Бучковська, координатор акції "Смаколики для АТО".
Крім куті, повезли сухофрукти для узвару, сушені овочі для борщу, медові й ванільні пряники.
— Гроші на закупівлю харчів для військових заробляємо на благодійних ярмарках. Продаємо печиво, пампухи. Останній раз виторгували 6,5 тисячі гривень. Всі витратили на продукти. Спонсори допомагають мало, — додає Оксана.
Коментарі